START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

 

8–10 mars 2018

A WORDLESS STORY

Duo Offbeat – Ida MacGregor och Joanna Latala

 

 

Foto: Emelie Kroon

Spelas

8 mars kl 19:00

9 mars kl 19:00

10 mars kl 16:00

 

Biljetter

Ordinarie pris 160 kr

120 kr för pensionär, student, arbetssökande.

 

Köp online på Tickster

8 mars kl 19:00

9 mars kl 19:00

10 mars kl 16:00

 

Förhandsboka:

3:e Våningens bokningstelefon 0702-721771 eller e-post
bokning[a]3vaningen.se

 

I gränslandet mellan konsert och musikdramatisk föreställning möter vi operasångerskan Ida MacGregor och cellisten Joanna Latala. A Wordless Story är en berättelse om upptäckten av att ha en röst, en kropp och en medspelare.

Ida MacGregor och Joanna Latala låter nyfikenheten visa vägen. Med rötter i den klassiska musiken experimenterar duon med konsertens traditionella form. Kan hela kroppen och rummet vara ett instrument och gå bortom bara musiken för att berätta en historia? Kan varje rörelse och ljud som sker på scen ha en mening?

 

Historien som berättas är den om upptäckten av att ha en röst, en kropp och en medspelare. Det är nyfikenheten över vilka ljud som kan skapas och vilka fysiska barriärer som kan brytas mellan sångare och cellist som drivit processen. Som hjälp har de haft Åsa Thegerström, dansare och koreograf och Anne Södergren, lektor i scenisk gestaltning.

 

Ida MacGregor - röst

Joanna Latala - cello

Åsa Thegerström - rörelsecoach

Anne Södergren - coach i scenisk framställning

 

Hemsida: idamacgregor.se

 

 

Ida MacGregor, sopran, är utbildad vid Syddansk Musikkonservatorium i Odense och vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Ida hade sin rolldebut år 2013 på Aarhus Sommaropera i den nyskrivna operan, Egoland. Ida anlitas ofta som solist och har bland annat sjungit sopranpartierna i Messias av G.F Händel, Carmina Burana av C. Orff och Magnificat av J.S Bach. Förutom att verka som konsert- och operasångerska, brinner Ida för att utforska den nutida konstmusiken.

 

Joanna Latala, cello, är född i Krakow, Polen och har en kandidatexamen från The Academy of Music i Krakow. Joanna studerar nu sitt sista år på masterutbildningen i symfoniskt spel vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Under sin studietid har Joanna deltagit i många kurser och spelat på olika scener runt om i Frankrike, Nederländerna, Tyskland och Polen.  Joanna representerade Sverige och Polen på ett officiellt FN möte i New York, USA 2015. Där deltog hon i Youth International Orchestra och spelade konsert i Carnegie Hall.

 

 

Med stöd av Göteborgs Stads kulturnämnd och Sensus.

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)31–121771

E-post: info(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV