Start      Om      Kalendarium     Nyheter      Biljetter      Kontakt      Arkiv

Spelperiod

12 november kl 19.00

13 november kl 19.00

 

 

 

Biljettpris: 160 kr

Student, pensionär, arbetslös: 120 kr

 

 

 

Boka på tel 0702-721771,

e-post bokning[a]3vaningen.se

eller via tickster (onlineköp):

 

Adress / kontakt:

3:e Våningen

Sockerbruket 9

414 51 Göteborg

info[at]3vaningen.se

+46(0)31-12 17 71

 

 

Karta

 

 

INERT

Lars Åkerlund och Kasper T Toeplitz

Försökshallen

12/11–13/11 2013

Live-elektronik, datanoise och elektrisk bas.

 

INERT är ett samarbete mellan Kasper T Toeplitz och Lars Åkerlund utvecklat under ett par veckor hösten 2013. Ett unikt och experimentellt framträdande av två av vår tids mest framstående ljudkonstnärer.

 

Lars Åkerlund är verksam tonsättare och musiker, både som soloartist och i samarbete med andra konstnärer, musiker, koreografer och film- eller bildkonstnärer. Han har gett ut skivor på Fylkingen Records, MNW, Firework Edition Records, Monotype Records med flera och var en av grundarna till gruppen Lucky People Center. Lars Åkerlund har genom åren samarbetat med musiker som Zbigniew Karkowski, Dror Feiler och Freddie Wadling. Han har haft långa samarbeten med koreograferna Per Jonsson och Björn Elisson och musiken till dessa har framförts på bland annat Kungliga Operan, Göteborgsoperan och Dansens Hus.

 

Kasper T Toeplitz är en tonsättare och musiker som utvecklat sitt arbete i ett ingenmansland mellan akademisk komposition (orkesterverk, opera, kammarmusik) och elektronisk noise. Datorn är helt och hållet integrerad i Kaspar T Toeplitz verk, som ett redskap för tanke och komposition, men även som ett live-instrument, både i hybrid med andra traditionella instrument och som rent elektroakustiskt noise. Genom åren har han samarbetat och bidragit med livemusik i otaliga nutida dansprojekt.

 

Presentation av tonsättaren David Tudor

I serien Elektroakustiska Landskap ber vi musiker och tonsättare som  i dag arbetar med elektroakustisk musik att presentera någon av sina inspirationskällor och spela upp något eller några verk av dessa.

Lars Åkerlund och Kaspar T Toeplitz har valt att presentera pianisten och tonsättaren David Tudor (1926–1996). Tudor är främst förknippad med kretsen kring John Cage. Han uruppförde flera av Cages verk och tog över det musikaliskska ledarskapet för Merce Cunningham Dance Company efter Cages död. Flera av hans elektroakustiska verk komponerades för danskompaniet.

 

 

 

 

 

 

Lars Åkerlund: www.larsakerlund.com

Kasper T Toeplitz: www.sleazeart.com

David Tudor: www.davidtudor.org

 

Samarbetet har genomförts med stöd av Konstnärsnämnden, GRM (Groupe de Recherches Musicales) och La Muse en Circuit. Konserten ges även på Fylkingen i Stockholm, samt i Paris och Nantes