START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

 

LADY MACBETH

MYSK i samarbete med World Dance Company

Scenen

5/6–6/6 2015

 

 

Foto: Eklima Bazyar

I Lady Macbeth möter vi en människa vid avgrundens rand, på vägen mot ett moraliskt förfall, där maktmissbruk och begär urholkar själen.

 

Föreställningen finner sin början i frågan; vad är det som formar en människa med maktmissbruk. Berättelsen vill belysa människovärde i dagens samhälle av diskriminering och orättvisa. Hur kan vi värja oss mot att falla in i offerroller, övervinna maktmissbruk och vända fiendskap till vänskap?

 

Lady Macbeth är baserad på William Shakespeares karaktär i dramat Macbeth.

Det är en genreöverskridande föreställning, som rör sig mellan Odissi indisk klassisk danskonst, komponerad musik och västerländskt dramatik.

 

Odissi är en av de åtta klassiska danserna i Indien. Ursprungligen framfördes dansen av Maharis, tempeldansöser, i de heliga templen i Orissa, i östra Indien. Dansen var en del i den dagliga ritualen tillägnad guden Jagannath, en aspekt av Vishnu. Idag är Odissi en spridd scenkonst världen över. Den anses vara en av de lyriska danserna i Indien. Den kännetecknas av sin skulpturala hållning och mudras, handgester. Budskapet förmedlas genom alla kroppsrörelser, ansiktsuttryck och genom den innersta kärnan, känslan.

 

Anette Pooja är utbildad i klassisk Odissi mellan 1997-2003 i Indien med stöd från ICCR (Indian Council for Cultural Relations). Hennes guru är Sujata Mohapatra vid Srijan i Orissa. Det var med arbetet på teatern som intresset väcktes för klassisk Odissi. Dansen består av berättande, traditioner och den utmanande fysiska träningen. Sedan 2003 undervisar Anette Pooja Odissi och Bollywood på World Dance Company. Tillsammans med skådespelaren & dramaturgen Leonard Stephán är de konstnärliga ledare i MYSK Indisk Dans & Magisk Teater. MYSK arbetar med både traditionella scenuttryck och nyskapande och gränsöverskridande projekt. MYSK och Anette Pooja får årligen kulturstöd från Indiska Ambassaden för sin verksamhet att sprida indisk scenkonst i Göteborg.

 

 

Medverkande:

Lady Macbeth, koreografi, dans & mask: Anette Pooja

Berättare, regikonsult & dramaturgi: Leonard Stephán

Musik: Mariana Palacios

Ljus: Åsa Holtz

Kostym: Gerd Karlsson

Teknik: Hans Ahlin

Foto & layout: Eklima Bazyar

Spellängd: ca 60 minuter

 

 

MYSK i samarbete med World Dance Company, Sensus och 3:e Våningen.

Med stöd från Göteborgs Stad kulturnämnd

 

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)31–121771

E-post: info(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV

Spelas

5 juni kl 19:00 – UTSÅLT!

6 juni kl 18:00 – UTSÅLT!

 

 

Spellängd

ca 60 minuter

 

 

Biljetter:

160 kr ordinarie

120 kr student, pensionär, arbetssökande.

 

Köp biljetter via kulturpunkten.nu eller Kulturpunktens biljettkontor på Stora Teatern. Öppet vardagar kl 12-18, lördagar kl 10-14.

 

Förhandsboka på 3:e Våningens bokningstelefon 0702-721771 eller bokning[a]3vaningen.se

 

 

Köp biljett