START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

 

14–16 juni

LIVE ACTION 13

Performancefestival

 

Spelas

14 juni kl 19:00

15 juni kl 19:00

16 juni kl 19:00

 

Fri entré

I den trettonde upplagan av festivalen Live Action presenteras några av den svenska och internationella performancekonstens mest spännande konstnärer. I sin första programdel som äger rum den 14-16 juni 2018, visas live performances av 10 konstnärer från USA, Storbritannien, Indonesien, Frankrike, Finland, Vitryssland samt naturligtvis Sverige. Torsdag, fredag och lördag spelas programmet på 3:e Våningen kl 19:00. På fredag på Stadsbiblioteket kl 12–14 och lördag i Brunnsparken kl 12–14.

 

Årets startfält är en frisk blandning av ytterst etablerade konstnärer från den svenska och internationella scenen jämte yngre talanger som vi anser är värda chansen att delta i vad som idag är en av Europas mest etablerade evenemang inom fältet. Från Sverige har vi med oss stjärnor som Carl-Michael von Hausswolff och Klas Eriksson. Båda framstående konstnärer vars uttrycksätt i hög grad skiljer sig åt men kompletterar varandra. Dessa representanter för det främsta inom svensk performancekonst får i årets Live Action möta andra internationella stjärnor som exempelvis legendaren Alastair MacLennan från Belfast, Arahmaiani Feisal från Jakarta och Jamie McMurry från Los Angeles. Det är ett program som för den insatte andas kvalitet, diversitet och experiment, och för den oinsatte något okänt och outforskat. Just denna egenskap av det okända och det oväntade är det som ger performancekonsten en spänning i mötet. Men vet inte vad man kommer att erfara, man kan bara öppna sina sinnen och upptäcka, uppskatta eller för den delen ogilla. Alla har sin egen estetik och smak och det är just den eklektiska tanken i Live Action’s program, den estetiska bredden är ett uttryck i sig, ja en symbol för vikten av diversitet.

 

Temat för årets upplaga av Live Action är ”United”, inte i referens till Manchester, men till valet som genomförs den 9 september i år. Det är ett symboliskt tema som uppmanar oss alla att försvara demokratin som idag tyvärr hotas av krafter som vill undertrycka dess grundläggande värden. Som vill retuschera frihet, jämlikhet och broderskap, mänsklighet, respekt, tolerans och solidaritet från demokratins foto. Krafter som naturligtvis inte på något sätt anser att nutidskonst eller för den delen konstnärliga experiment har någon betydelse för samhället. Krafter vars extremt konservativa ideologi står i total motsättning till de värden som karakteriserar performancekonsten som uttryck.

 

Vi är övertygade om att Live Action’s trettonde upplaga inte blir som någon tidigare. Vi förväntar oss endast det oväntade, det okända, spöken, ljud, jord, blod, murar, vibrationer, vatten, rörelse, tårar och skratt och house, allt det som vi ännu inte känner eller har känt. Vi förväntar oss att bli emotionellt och intellektuellt stimulerade av djupet hos konstnärerna som vi vet kommer att göra sitt yttersta för att få oss på andra tankar än de vi redan har. Välkomna till Live Action 13!

 

 

3:E VÅNINGEN

 

TORSDAG 14 JUNI

med start kl. 19.00

Denis Romanovski, Sverige/Vitryssland. Untitled.

Kaisa Luukkonen, Finland. Let me Share.

Klas Eriksson, Sverige. LunchRoom.

 

FREDAG 15 juni

med start kl. 19.00

Sandra Johnston, Storbritannien. More Sign than Sound.

Sarah Trouche, Frankrike. Untitled.

Carl-Michael von Hausswolff, Sverige. Energy Clusters (Electronic Voice Phenomena)

 

LÖRDAG 16 juni

med start kl. 19.00

Alastair MacLennan, Storbritannien. Bust as Dust.

Liina Kuittinen, Finland. Mouthly.

Arahmaiani Feisal, Indonesien. Handle Without Care.

Jamie McMurry, USA. Exit.

 

 

STADSBIBLIOTEKET

FREDAG 15 JUNI

kl 12.00-14.00

 

Arahmaiani Feisal, Indonesien. Memory of Nature.

Klas Eriksson, Sverige. LunchRoom.

Alastair MacLennan, Storbritannien. Hand to Sand.

Liina Kuittinen, Finland. Ideal.

Jamie McMurry, USA. Gravy Train.

Denis Romanovski, Sverige/Vitryssland. Untitled.

Arahmaiani Feisal, Indonesien. Memory of Nature.

 

 

BRUNNSPARKEN

LÖRDAG 16 JUNI

kl 12.00-14.00

 

Sandra Johnston, Storbritannien. Tilt.

Klas Eriksson, Sverige. LunchRoom.

Carl-Michael von Hausswolff, Sverige. Hiroshima My Love.

Denis Romanovski, Sverige/Vitryssland. Untitled.

Sarah Trouche, Frankrike. Untitled.

Kaisa Luukkonen, Finland. After Party.

 

 

Hemsida: http://liveaction.se

 

 

 

 

 

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)31–121771

E-post: info(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV