START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

ÖPPET

Onsdag–söndag kl 12–16

 

Vernissage 21 april kl 18:00

 

Fri entré

 

 

21 april – 4 juni

Utställning

LOST & FOUND

Julia Dault

 

 

Foto: David Eng

"Dirty minimalism" i utställning Lost & Found av Julia Dault! Konstnär baserad i New York och Toronto som exklusivt gästar 3:e Våningen med en första soloutställning i Sverige. Julia kommer skapa ett antal platsspecifika verk av material upphittat i närområdet. Sju skulpturer på sju dagar. Kom och se resultatet i Försökshallen!

 

Med materiellt experimentella målningar och skulpturer har Julia Dault gjort sig ett namn på den internationella konstscenen. Hennes verk finns representerade i samlingarna på tex. Solomon R. Guggenheim Museum i New York, Museum of Contemporary Art Chicago och hon har medverkat i utställningar på en mängd spännande konsthallar och gallerier världen över.

 

I hennes verk kan vi ana spår av såväl minimalism som industrialism –  en slags ”dirty minimalism”, där hennes metod ofta utgår från tydligt formulerade regler och begränsningar. Hennes arbete kan ses som ett slags privat performance, där hon i ensamhet arbetar väldigt fysiskt med materialen. Med hjälpa av sin egen kroppstyngd och sina händer, utan särskilda specialverktyg, skapar hon både vackra och lekfulla skulpturer. Kroppen och handens arbete kan ursköjnas som spår i de visuella objekten. Hennes arbete har omtalats som ”en slags dans med materialet”.

 

I Lost & Found gör Julia Dault en skulptur om dagen under sju dagar. Hon får enbart använda material från Göteborgs gator, soptippar, återvinningsstationer och bygghandlar och budgeten är begränsad till max $1,000 USD. Kom och se resultatet i 3:e Våningens utställningshall!

 

 

ÖPPET

Vernissage fredag 21 april kl 18:00

Konstnärssamtal – Julia Dault i samtal med konstnären och skribenten Maja Hammarén.

 

Öppettider under Konstrundan i Majorna:

21 april  kl 15–20

22 & 23 april kl 12–17

 

Ordinarie öppettider:

Onsdag–söndag kl 12–16

 

Fri entré

 

 

 

Foto: David Eng

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)31–121771

E-post: info(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV