START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

 

DELAD KVÄLL

ATSUMORI / FEMALE IMMORTAL Ami Skånberg Dahlstedt

CRYSTALLIZATION – Mori Koichiro och Mr. Steen

Scenen

21/9–23/9 2016

 

 

Foto: Alexandra Lange

Först ut på scenen i höst: en delad kväll med dansaren och koreografen Ami Skånberg Dahlstedt som presenterar två separata projekt, samt duon Mori Koichiro (Japan) och Steen Koerner (Danmark). Det blir japansk robotdans och nya tolkningar av japanska klassiska berättelser.

 

Ami Skånberg Dahlstedt har skapat en berättande dans som bygger på en de/rekonstruktion av det klassiska Nō-dramat Atsumori. Pjäsen skrevs av Zeami på slutet av 1300-talet men blickar tillbaka på slaget Ichinotani den 20 mars 1184. I detta slag halshuggs den unge flöjtisten Atsumori av general Kamigae. Kamigae ångrar djupt att han dödade unge Atsumori och blir istället buddhistisk munk. Han tillbringar resten av livet med att be för Atsumoris själ. Här placerar vi istället Atsumoris förälder på slagfältet. Det blir föräldern som återvänder till slagfältet och som sörjer Atsumori.

 

Traditionell nō-musik består av en särskild inharmonisk flöjt (nō-kan) och slagverk. Med utgångspunkt i detta, och för att anknyta till flöjtens roll i berättelsen, har Palle Dahlstedt skapat musik för en liten klaviaturbaserad flöjtorgel, spelad genom skräddarsydd elektronik. Samtidigt fortplantas manuellt spelade klassiska nō -rytmer algoritmiskt, på elektroakustiskt slagverk. Allt spelas live av tonsättaren.

 

The Female Immortal är en reflektion över Fujiwara no Akihira´s beskrivning av en föreställning från slutet av 1000-talet.

"When she dances, he says, she is like a female Immortal…. Her performances attract men and women of all classes, who come from near and far, crowding around her as if at a marketplace. Her admirers
have donated so much rice, Akihira notes, that there is nowhere to store it."

 

 

Hemsida: omdans.wordpress.com/about

 

 

 

Mori Koichiro gästade 3:e Våningen 2013, då tillsammans med en dansade robot. Denna gång tar han med sig en av Danmarks främsta street-dansare, Steen Koerner. Tillsammans framför de verket Crystallization.

 

De har båda en rad imponerande samarbeten och projekt bakom sig – konstnären Olafur Eliasson, modedesignern och konstnären Henrik Vibskov, MTV, Volvo, Levis och återkommande framträdanden inför den danska kungafamiljen (!).

 

Vi törs utlova en riktigt spännande scenupplevelse. Missa inte chansen att se denna duo och deras unika gästspel i Göteborg.

 

Show Reel - Mori Koichiro: youtu.be/0yeZcf3nCXE

Hemsida - Steen Koerner: steenkoernerstudio.com

 

 

 

ATSUMORI och FEMALE IMMORTAL är producerde med stöd av Göteborgs Stad Pronto, Frölunda Kulturhus och Konstnärsnämndens stöd för internationellt kulturutbyte.

 

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)702–721771

E-post: kontakt(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV

Spelas

21 september kl 19:00

22 september kl 19:00

23 september kl 19:00

 

 

 

Biljetter

160 SEK ordinarie pris.

120 SEK för pensionär, student, arbetssökande.

 

Köp online på Tickster:

21 september kl 19:00

22 september kl 19:00

23 september kl 19:00

 

Förhandsboka:

3:e Våningens bokningstelefon 0702-721771 eller e-post

bokning[a]3vaningen.se

 

 

 

Längd

Hela programmet ca 75 minuter inkl paus.