Start      Om      Kalendarium     Nyheter      Biljetter      Kontakt      Arkiv      English

Adress / kontakt:

3:e Våningen

Sockerbruket 9

414 51 Göteborg

info[at]3vaningen.se

+46(0)31-12 17 71

 

 

Karta

 

 

 

 

3:e Våningen är en konstnärsdriven dansscen, utställningshall och studio.

Sammanlagt 600 kvadratmeter för samtida dans och konstuttryck som fokuserar på rörelse och rumslighet.

 

Hösten 2010 påbörjade Gun Lund och Lars Persson ett nytt kapitel i svensk danshistoria. En rejäl expansion från deras tidigare scen 24 kvadrat – Sveriges minsta dansscen – som de drivit sedan 2002. 3:e Våningen ligger i Carnegie sockerbruk, vid Göteborgs hamninlopp, i direkt närhet till en mängd konstnärsateljéer, kreativa näringsverksamheter, Konsthallen Röda Sten mm.

 

3:e Våningen fungerar som hemmascen för koreograferna Gun Lund och Olof Persson och deras respektive kompanier E=mc2 Danskonst och Olof Persson Projects.

Det är också en plats för andra koreografer och grupper som till modesta priser kan hyra scenen och/eller dansstudion för kontinuerliga repetitioner och spelperioder. Detta gäller framför allt danskonstnärer baserade i Göteborg och Västsverige, men alla är välkomna att göra en förfrågan.

 

Varje säsong presenteras såväl svenska som internationella dansgästspel på scenen.

3:e Våningen programlägger i möjligaste mån längre spelperioder med minst 3 föreställningar per produktion. Detta för att låta danskonsten ta plats: ge konsten möjlighet att vidareutvecklas, och ge publiken möjlighet att hinna ta del av konsten.

 

I den vita utställningshallen, den sk försökshallen, sker utställningar, performance, föreställningar och konserter. Här finns också en konceptbutik med närproducerad kultur och ett dansbibliotek för forskning och föredrag.

 

Sedan januari 2013 har 3:e Våningen tre konstnärliga ledare: Gun Lund, Lars Persson och Olof Persson.

 

 

 

 

Anslag

3:e Våningens olika verksamheter och program genomförs med stöd av: Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Konstnärsnämnden, Statens Kulturråd, Studiefrämjandet, Familjen Wikanders Stiftelse med flera.