Start      Om      Kalendarium     Nyheter      Biljetter      Kontakt      Arkiv      English

Adress / kontakt:

3:e Våningen

Sockerbruket 9

414 51 Göteborg

info[at]3vaningen.se

+46(0)31-12 17 71

 

 

Karta

 

 

One & Equuleus

Kari Hoaas och Veera Suvalo Grimberg

Scenen

5/11–7/11 2014

 

Är det möjligt att frigöra en dansande kvinnas kropp från dess sexualitet?

 

Kari Hooas och Veera Suvalo Grimberg framför var sitt solo om identitet, kropp och kön, i en norsk-finsk-svensk danskväll på 3:e Våningen.

 

One är ett solo av den norska koreografen och dansaren Kari Hoaas, skapat ur ett feministiskt perspektiv för att uppmärksamma den pågående globala kampen för kvinnors rättigheter.

 

Verket är ett fysiskt collage av hundratals välkända skildringar av kvinnokroppen, lånade från konst, popkultur och det moderna samhället. Genom att exponera dessa bekanta bilder för att sedan förvränga dem, vill verket utmana normativa begränsingar av könet som vi ofta tar för givna. Scenbilden är skapad utifrån tanken om ett fruset landskap, där de fastfrusna idéerna om femininitet i relation till kvinnokroppen slutligen kan smälta bort och upplösas.

 

Kari Hoaas är koreograf, dansare och pedagog från Oslo. 1993-2007 bodde hon och arbetade i New York City. Hon har koreograferat fem helaftonsföreställningar förutom ett antal solon, beställningsverk, sitespecifika verk och samarbeten med andra danskonstnärer, musiker, filmare, bildkonstnärer och regissörer. Hennes arbete har presenterats och samproducerats i USA, Spanien, Sverige och Norge.

 

Koreografi och dans: Kari Hoaas

Scenografi: Carl Nilssen-Love

Ljusdesign / visuell design: Tobias Leira

Ljuddesign: Kari Hoaas i samarbete med Morten Pettersen

Kostym: Kari Hoaas

Producent: Annika Ostwald

Längd: ca 45 minuter

 

Trailer: vimeo.com/85682048
Kari Hoaas hemsida: karihoaas.com
Foto: Stian Robberstad

 

 

 

 

 

Spelperiod

5 november kl 19.00

6 november kl 19.00

7 november kl 19.00

 

 

 

Spellängd

45 min + 20 min med paus.

 

 

 

Biljetter

160 kr ordinarie

120 kr student, pensionär, arbetssökande.

 

Köp biljetter via kulturpunkten.nu eller Kulturpunktens biljettkontor på Stora Teatern. Öppet vardagar kl 12-18, lördagar kl 10-14.

 

Alternativt 3:e Våningens bokningstel 0702-721771 eller e-post bokning[a]3vaningen.se

 

 

 

 

 

 

EQUULEUS – Veera Suvalo Grimberg i koreografi av Favela Vera Ortiz

 

Equuleus, som är det latinska namnet på stjärnbilden "Lilla hästen", är ett solo om kropp och identitet. I detta dansverk möter vi en varelse som är både kvinna och häst; dansaren Veera Suvalo Grimberg gestaltar henne som en skygg varelse, men samtidigt som en dramatisk diva.

Veera Suvalo Grimberg har tidigare arbetat med koreografer som Gun Lund, Ismo-Pekka Heikinheimo och Eva Ingemarsson. Veera är initiativtagare och konstnärlig ledare för Danskompaniet Spinn, samt tidigare stadskoreograf i Vara.

Den finsk-argentinske koreografen Favela Vera Ortiz har i flera av sina verk undersökt skapelser som till hälften är människa, till hälften djur. Equuleus ingår i en serie där det föregående verket, Myoclonic, fick sin premiär i Melbourne 2013. Favelas verk har visats över hela Europa samt i Australien och Argentina.

Berith Stennabb är konstnär med fokus på rumslig gestaltning, ljud och rörelse i gränsöverskridande samarbeten. Med nyfikenhet och öppenhet som största drivkraft skapas nya rumsliga landskap.

 

Koreografi: Favela Vera Ortiz
Dans: Veera Suvalo Grimberg
Scenbild: Klas Grimberg

Kostym och musik: Berith Stennabb
Längd: ca 20 min

Trailer: vimeo.com/109496797
Hemsida, Favela Vera Ortiz: favelaveraortiz.tumblr.com
Hemsida, Berith Stennabb: berithstennabb.se
Foto: Favela Vera Ortiz