START      OM      PROGRAM      AKTUELLT      BILJETTER      NYHETSBREV      KONTAKT      ARKIV      ENGLISH

 

RÖD

Anna Wennerbeck och Anders Hagberg

Scenen

7/10–11/12 2015
Extra föreställningar 10 & 11 december


En av vår tids främsta konstnärer Louise Bourgeois visade 2010 bildsviten
Mother and Child på Nordiska Akvarellmuseet. Utifrån dessa målningar har dansaren Anna Wennerbeck och musikern Anders Hagberg skapat dans- och musikföreställningen RÖD.

 

Louise Bourgeois betecknas av många som en av samtidens stora konstnärer. Med särskild betydelse för den feministiska konsten har hon präglat konstgenerationer världen över. Hennes teman är djupt mänskliga, hämtade från egna erfarenheter men samtidigt starkt allmängiltiga: mor, far, barn, kropp, sexualitet, relationer, liv och död. Med en stark drivkraft att uttrycka sig konstnärligt hela livet dog hon 2010, 98 år gammal.

 

RÖD är en reaktion, ett svar och ett samtal i musik och dans med Louise Bourgeois konstnärsskap som utgångspunkt. Mother and Child, som är en serie gouache-målningar, fokuserar kring födelsen och relationen mellan mor och barn. Uttrycksfullt och egensinnigt låter Anna Wennerbeck och Anders Hagberg målningarnas blödande röda penseldrag lägga grunden för ett koreografiskt och musikaliskt landskap. Sax, flöjt och slagverk möter suggestiva, böljande rörelser som ömsom talar, skriker och tiger tyst i en organisk och drömmande föreställning. Missa inte denna explosivt vackra scenupplevelse!

 

 

Anders Hagberg är musiker och kompositör, flöjtist och saxofonist. Utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg (1979‐83). Anders har turnerat över hela världen, medverkat på ett stort antal skivor och skrivit musik till flera filmer och dansföreställningar. Hans egna CDs som inspirerats av nordisk traditionsmusik blev båda Grammisnominerade. Anders undervisar även som universitetslektor i improvisation på Högskolan för Scen & Musik vid Göteborgs Universitet. www.andershagberg.se

 

Anna Wennerbeck är dansare och koreograf utbildad vid Danshögskolan i Stockholm och Larssons teaterakademi i Göteborg. Hon har studerat dans‐ och kontaktimprovisation i Europa samt Balinesisk dans på danshögskola i Indonesien. Anna var med och startade EMBLA dans & teater 1989. Hon har koreograferat och dansat i dansföreställningar för barn och vuxna inom främst Embla sedan 1994. Turnerar i hela Sverige, Norge och ute i Europa. www.embladans.se

 

 

 

 

3:e Våningen, Sockerbruket 9, S-414 51 Göteborg, Sweden.

Tel: +46(0)702–721771

E-post: kontakt(at)3vaningen.se

 

© 3:e Våningen 2017

 

FACEBOOK

INSTAGRAM

NYHETSBREV

Spelas

7 oktober kl 19:00

9 oktober kl 19:00

21 oktober kl 19:00

23 oktober kl 19:00
10 december kl 19.00

11 december kl 19.00

 

Biljetter

160 kr ordinarie

120 kr student, pensionär, arbetssökande.

 

Förhandsboka på 3:e Våningens bokningstelefon 0702-721771 eller bokning[a]3vaningen.se