Start      Om      Kalendarium     Nyheter      Biljetter      Kontakt      Arkiv

Spelperiod

4 december kl 19.00

5 december kl 19.00

6 december kl 19.00

 

 

 

Spellängd: 55 min

 

 

 

Biljettpris: 160 kr

Student, pensionär, arbetslös: 120 kr

 

 

 

Boka på tel 0702-721771,

e-post bokning[a]3vaningen.se

eller via tickster (onlineköp):

 

Adress / kontakt:

3:e Våningen

Sockerbruket 9

414 51 Göteborg

info[at]3vaningen.se

+46(0)31-12 17 71

 

 

Karta

 

 

Silly Putty

Yoshie Shibahara & POGOensemble

Scenen

4/12–6/12 2013

For English version click here >>

 

Silly Putty är en mörk, absurd och lekfull dansföreställning. Köln-baserade POGOensemble och japanska koreografen Yoshie Shibahara gestaltar något de själva beskriver som en av vår tids starkaste tendenser: perfektionen av mänsklig existens genom ihärdig optimering och rationalisering av livets samtliga aspekter.

 

Allt fler människor rör sig som medgörliga aktörer i ett kollektiv rustat för ekonomisk och social effektivitet på bekostnad av personlig individualitet och till fördel för massans konsensus. Samtidigt banar den utopiska strävan mot en ultra-homogen livsstil väg för dess motsats: en oförutsägbar magisk värld av alkemi och mysticism.

 

Det är i den brytpunkt vi möter ensemblen på scen. De rör sig i en monoton harmoni som efter hand hackas upp och kontrasten mellan strikt estetik och kaos är både humoristisk och vacker.

 

 

POGOensemble bildades 2001 vid Deutsche Sporthochschule Köln av Dilan Ercenk, Denise Temme och Tessa Temme. De ingick i nätverket Aerowaves 2010 med dansverket Ja Ja, der Jodok och har vunnit priser för koreografierna Henry, Kolonie och Gyntschaft. 2012 ingick Silly Putty i programmet för Internationale Tanzmesse NRW i Düsseldorf.

 

Yoshie Shibahara började studera dans i Osaka, Japan 1992 och avslutade senare sina studier i Tyskland. Hon har arbetat som frilansande koreograf och dansare sedan 2002, ofta i nära samarbete med Sachie Tanaka som även medverkar i Silly Putty. Hennes koreografier har vunnit flera utmärkelser och hon har två gånger tilldelats Kunststiftung NRWs stipendium för sitt koreografiska arbete.

 

 

Silly Putty

Koncept: Yoshie Shibahara & POGOensemble

Koreografi & dans: Dilan Ercenk, Denise Temme, Tessa Temme,

Yoshie Shibahara, Sachie Tanaka

Musik: Philip Jeck, Jacob Kirkegaard, Peaches, Pan Sonic

Ljus & ljud: Wolfgang Pütz, Philipp Sander

Foto: Wolfgang Weimer

Längd: 55 minutes

 

 

 

 

 

Hemsida: www.pogoensemble.de

Hemsida: www.yoshie-shibahara.de

Trailer: vimeo.com/29492734